Beleggers in de rij voor grootste woningontwikkeling van Nederland

06 Dec 2014

Aan belangstelling van woningbeleggers voor zijn project Holland Park in Diemen heeft ontwikkelaar André Snippe bepaald niet te klagen. Vooral grotere Nederlandse partijen azen op de circa 1.200 huurwoningen in het middensegment (€ 700,- tot € 1.000,-) die de komende zes jaar gereed komen op dit grootste woningontwikkelingsproject van Nederland. Daarvoor zullen maar liefst 100.000 m² aan lege kantoren het veld ruimen. Dat verklaart Snippe tegenover VJ die woensdagmiddag aanwezig was bij de feestelijke start van dit megaproject aan de rand van Amsterdam.

De omvangrijkste kantorentransformatie leidt tot het grootste woningontwikkelingsproject van Nederland. Dat is een notendop het hele enorme project Holland Park waarvoor de Deense grachtenwijk Sluseholmen model stond. André Snippe blijft er kalmpjes onder wanneer aan hem gevraagd wat nu voor hem de grootste uitdaging was om deze bijzondere woningontwikkeling ter hand te nemen. “Voor mij lag de grootste uitdaging om voor mensen met een kleine beurs iets moois neer te zetten met een hoge kwaliteit van wonen en openbare ruimte en dat allemaal in de buurt van Amsterdam. Dat is met Holland Park gelukt.”

Behapbaar

Om de ontwikkelingskosten, inclusief de omvangrijke sloopkosten, behapbaar te houden bestaat de nieuwe, met grachten omringde woonwijk uit gestapelde maisonnettes met oppervlaktes van tussen de 45-100 m² die tegen opmerkelijke lage prijzen van tussen € 135.000,- en € 250.000,- zullen worden verkocht. In totaal komen er 3.000 woningen waarvan 60% koop en 40% huur. Volgend jaar start de bouw van het eerste woonblok wanneer de eerste kantoren zijn opgeruimd. Voor de huurwoningen hebben zich bij Snippe al diverse Nederlandse partijen gemeld. Namen wil hij nog niet noemen, maar het zijn de ‘bekende’ partijen die al op dit terrein actief zijn.

Voor de koopwoningen moet nog een marketinginspanning worden geleverd maar de belangstelling hiervoor is eveneens groot. Door de lage prijzen hebben starters een mogelijkheid om toch in de tot nu prijzige Amsterdamse koopwoningmarkt te stappen. Snippe twijfelt er geen seconde aan dat het hem zal lukken. Hij wijst op het ernaast gelegen Campus Diemen-Zuid waarbij Snippe eveneens kantoren liet slopen – 50.000 m² – en een geslaagde studentencampus op de locatie realiseerde met 1.000 wooneenheden inclusief voorzieningen die in korte tijd werden verhuurd. Dankzij deze campus hoefde Holland Park bij de samenstelling van de huurwoningen niet te voldoen aan de verplichting van minstens 30% sociale huur. Het succes van dit transformatieproject blijft niet onopgemerkt. Snippe: “Kort geleden was ik op Expo Real op de Holland stand. Ik werd compleet belaagd door gemeenten die dit ook graag wilden.” 

Bron: Vastgoedjournaal.nl

NAAR HET NIEUWSOVERZICHT