Exclusief: Gerechtshof spreekt Jonald Bouwhuis vrij van misleiding

08 Sep 2014

Na vijf ellendige jaren waarin Jonald Bouwhuis van Bouwhuis Groep zich continu heeft moeten verdedigen tegen boze beleggers van de Bouw State fondsen, gloort nu eindelijk voor hem het licht aan de horizon. Dit dankzij een gunstige uitspraak van het Gerechtshof Den Haag en een bijzonder huurwoningproject dat hij aan het herontwikkelen is en waarvoor nu al 300 mensen op de wachtlijst staan.

VJ sprak Bouwhuis vandaag over het hoofdstuk uit het verleden dat hij wenst af te sluiten en de ambitieuze plannen met zijn huurwoningconcept Edelwonen.nl.

Stap voor stap wordt het leven voor Bouwhuis een stuk draaglijker. Zeker gezien de gunstige uitspraak van het Gerechtshof Den Haag afgelopen juni. Het hof oordeelde in een beklagprocedure die was aangespannen door een obligatiehouder in een Bouw State vastgoedfonds dat het prospectus van de Bouw State fondsen niet misleidend is geweest en dat de obligatiehouders voldoende zijn gewezen op de risico’s. Hiermee sluit het Gerechtshof Den Haag de rij van alle overige instanties met dezelfde conclusie dat Bouwhuis en andere betrokkenen geen enkele onrechtmatige handelingen hebben verricht. De uitspraak van het hof is echter niet openbaar omdat het om een artikel 12 beklagprocedure gaat, zegt Bouwhuis. Op dit moment lopen er nog een paar kleine rechtszaken maar Bouwhuis verwacht dat ook die zaken ‘goed kunnen worden opgelost’. 

In orde bevonden

Bouwhuis: “Al eerder bleek uit onderzoeken van de AFM, de Autoriteit Financiële Markten en de Belastingdienst in 2009 en 2010, dat er geen enkele sprake was van onrechtmatig handelen. Onze prospectussen zijn steeds in orde bevonden. Er is gewezen op alle risico’s. Ik heb nooit onrechtmatig gehandeld. De vastgoedcrisis is niet door ons veroorzaakt”.

Over de afgelopen jaren wat Bouwhuis allemaal meemaakte, heeft hij een boek geschreven. Hij benadrukt dat het zeker geen klaagboek is geworden. “Daarmee sluit ik een hoofdstuk in mijn leven af.” Het boek met de toepasselijke titel ‘In alle BOUWSTATEN’ verschijnt voor het publiek in december 2014/januari 2015.

Liever praat Bouwhuis over zijn nieuwste activiteiten zoals het herontwikkelen van woongebouwen in comfortabele woonstudio’s voor voornamelijk alleenstaanden via zijn huurwoningconcept Edelwonen.nl. “Wij bieden mannen, vrouwen en studenten die alleen wonen een veilige woonomgeving aan. Er is een huismeester, er zijn gemeenschappelijke voorzieningen zoals een woonkamer waarin men met zijn allen bijvoorbeeld voetbal kunnen kijken, een welnessruimte en een keuken met dagmenu’s. Ook komen er kleine kantoorruimtes die door de bewoners kunnen worden gebruikt. Zo denken we op een fijne manier een maatschappelijke oplossing te bieden voor de mensen die wat eenzamer zijn.”

Herontwikkeling

Voor het eerste project kocht Bouwhuis twee jaar geleden een complete bejaardenflat van 7000 m2 in Apeldoorn. Die is inmiddels herontwikkeld in huurwoningcomplex De Robijn waarvoor inmiddels een wachtlijst bestaat van maar liefst 300 wachtenden.

Om de herontwikkeling financieel mogelijk te maken doet Bouwhuis zaken met verschillende banken. Hij heeft nog niet meegemaakt dat banken afhaken door de problemen die Bouwhuis in het verleden had met de Bouw State fondsen. “Ik doe al jaren zaken met dezelfde banken. Heb nooit problemen met hen ondervonden. Dat is ook logisch, want ik heb nooit onrechtmatig gehandeld en ben nooit ergens voor veroordeeld.”

Liever praat Bouwhuis over de nieuwe locaties volgens zijn woonconcept die hij binnenkort zal openen. “Binnenkort komt de tweede locatie gereed (De Smaragd, ook in Apeldoorn) en ben met een derde locatie bezig. De vraag is groot.” 

Bron: Vastgoedjournaal.nl

NAAR HET NIEUWSOVERZICHT