Voormalig Apeldoorns Philipsterrein volop in ontwikkeling

07 Oct 2014

Het eerste kavel van 5319 m² op bedrijventerrein Ruimte op Malkenschoten in Apeldoorn is verkocht aan Dolmans. Merin herontwikkelt het voormalige Philipsterrein tot een groot bedrijventerrein waar logistieke bedrijven en ondernemers hun eigen bedrijfsgebouw kunnen bouwen.

Kantoorruimte maakt plaats

Het terrein van 10 hectare is goed te verkavelen. 30.000 m² kantoorruimte is inmiddels gesloopt om plaats te maken voor bedrijfsruimte. Het terrein is verdeeld in diverse zones en prijsstellingen. Drie gebouwen op het andere deel van het terrein zijn blijven staan, twee daarvan zijn volledig gerenoveerd. Merin heeft deze gebouwen omgedoopt tot FizzionParc. In Oak Building, op de grens van de twee parken, zijn sinds de renovatie al 50 nieuwe bedrijven gevestigd, waaronder een restaurant en een business center.

Partners

Dolmans heeft nu het eerste kavel gekocht van Merin en gaat dit gebruiken om een nieuw gebouw te realiseren voor Dolmans Calamiteiten Diensten en QBuild. De huidige locatie in Apeldoorn wordt opgezegd en het bedrijf verhuist naar de nieuwe locatie op Ruimte op Malkenschoten. Dolmans verzorgt de schoonmaak in gebouwen van Merin in het Oosten van het land, dus zij waren al partners. De aankoop van Dolmans is begeleid door Rijver Development uit IJsselstein en het ontwerp en de realisatie is in handen van F5 Projectengroep uit IJsselstein.

Bron: Vastgoedjournaal.nl

NAAR HET NIEUWSOVERZICHT