Wie heeft nog leegstaande kantoren van minstens 1500 m2 ter transformatie over?

19 Sep 2014

De vraag naar woningen is zo groot dat naast nieuwbouw ook lege kantoren worden getransformeerd tot appartementen. Het Apeldoornse vastgoedbedrijf Cityside Apartments zoekt daarom met spoed lege kantoren van minstens 1500 m2 door het hele land die geschikt zijn voor woningtransformatie. Het bedrijf is al bezig met een grootschalig project waarbij vijf kantoren volgend jaar zullen worden omgebouwd tot 200 tweekamerappartementen.

Bas Gregoor, een van de drijvende krachten achter Cityside Apartments: “We hebben inmiddels 200 nieuwe woningen op de markt gebracht door vijf kantoorcomplexen in Apeldoorn van 15.000 m2 te transformeren en op te splitsen in tweekamer appartementen. Alle woningen hebben hun centrale ligging, luxe afwerking, eigen sanitaire voorzieningen en scherpe huurprijs gemeen. De belangstelling is zo groot dat de appartementen binnen een zeer korte tijd allemaal zijn verhuurd. Daarom kijken we nu naar bedrijfspanden buiten Apeldoorn, zodat jongeren in andere steden kennis kunnen maken met ons unieke woonconcept.”

Kantoren of dorpen van minstens 75.000 inwoners

Cityside Apartments zoekt centraal gelegen kantoorpanden met een minimale oppervlakte van zo’n 1.500 m2 in steden of dorpen met meer dan 75.000 inwoners. De belangstelling gaat uit naar kantoorpanden met de bestemming ‘wonen’ of kantoorpanden waarvan de gemeente bereid is om het bestemmingsplan te wijzigen. Doordat Cityside Apartments werkt met vaste leveranciers en een beproefd concept, is een kantoorpand vaak al binnen een jaar volledig ‘woongereed’.

“Langdurig leegstaande kantoorpanden zijn voor veel eigenaren vaak een molensteen aan het worden,” benadrukt Gregoor. “En wat te denken van gemeenten die zo’n ‘doods’ pand liever kwijt dan rijk zijn. Onze unieke formule biedt dan uitkomst. Direct na aankoop maken wij van een kantoorpand een modern, luxueus wooncomplex en heeft het stadscentrum er een ‘pareltje’ bij.”

Bron: Vastgoedjournaal.nl

NAAR HET NIEUWSOVERZICHT